Po przecięciu wstęgi w PROMAR Zawiercie

28.09.2015

Początek września to nowy rozdział w rozwoju firmy PROMAR. W Zawierciu ruszyła produkcja dodatków do żywności w nowym zakładzie. Symboliczne przecięcie wstęgi w dniu 18 września, w obecności  setek zaproszonych gości, wśród których dominowali klienci Promaru, przypieczętowało kolejny etap rozwoju tego przedsiębiorstwa.

Spotkaniu z okazji oddania do użytku nowego zakładu towarzyszyła wystawa maszyn i urządzeń oferowanych przez PROMAR w Łomiankach. Goście, uczestniczący w uroczystości, mieli także okazję zwiedzić zakład, który wpisuje się na listę wykorzystujących najbardziej nowoczesne technologie w Polsce i w Europie.

Najkrócej charakteryzując nowy zakład trzeba powiedzieć: na 6000 metrów kwadratowych zlokalizowano zakład z unikalną na skalę kraju linią produkcji dodatków do żywności, z systemem zarządzania alergenami i Akademią Smaku, która oferuje przestrzeń do rozwoju indywidualnych projektów klientów Promaru.

Tekst i fot. Bożena Skarżyńska

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.