„Rok 2025 to symboliczny moment w historii targów Polagra – obchodzimy 40. rocznicę wydarzenia, które przez dekady wyznaczało kierunki rozwoju sektora spożywczego, gastronomicznego i technologicznego. Właśnie dlatego w tym roku wprowadzamy nową koncepcję: POLAGRA 4.0 – odpowiedź na zmieniające się potrzeby rynku, nowych konsumentów i dynamiczne wyzwania stojące przed branżą” – zapowiadają organizatorzy z Międzynarodowych Targów Poznańskich.
Jubileuszowe targi Polagra oraz Taropak odbędą się w dniach 24–26 września. Z najnowszych informacji MTP wynika, że udział w targach zgłosiło 300 wystawców z Polski i zagranicy. Na ich prezentację z ofertą dla branży spożywczej i HoReCa przygotowano pięć pawilonów o łącznej powierzchni 20 tysięcy metrów kwadratowych.
Swoje stoisko, pod znanym od lat hasłem „Mięso z Polski”, będą miały także organizacje branżowe. W tym roku za organizację przestrzeni dla promocji mięsa i wędlin, która ma powierzchnie 300 metrów kwadratowych, odpowiada Związek Polskie Mięso. Branżę mięsną reprezentować będą także firmy ze: Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, Krajowej Rady Drobiarstwa Izby Gospodarczej, UPEMI oraz Polskiego Zrzeszenia Producentów Bydła Mięsnego.
Program targów zapowiada się ciekawie. Jednym z widowiskowych elementów będzie Forum Piekarskie „Zdrowe Pieczywo” z pokazami mistrzów, degustacjami i spotkaniami. Scena HoReCa zapewni m.in. kulinarne starcia blogerów z zawodowymi szefami kuchni. Nie zabraknie różnorodnych warsztatów, w tym poświęconych kawie.
Na „Alei Lipowej” ze sceną główną zaplanowano rozmowy o przyszłości przemysłu spożywczego, o technologicznej transformacji, o oczekiwaniach konsumentów i nowe modele biznesowe w pracy producentów i dostawców.
Szczegółowy program można już dziś znaleźć na: https://polagra.pl/pl/program-wydarzen/ I jeszcze jedna ważna informacja: bezpłatne bilety dla profesjonalistów na targi Polagra 2025 dostępne są wyłącznie do 7 września 2025. Od 8 września cena biletu dla osób z branży spożywczej i HoReCa będzie wynosić 100 zł.
Informacje na temat udziału firm w stoisku „Mięso z Polski” są dostępne w Biurze SRW RP.
BS
Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
---|---|
ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
+48 22 6350184 507-130-369 |
|
biuro@srw.org.pl |