Kierunek - Singapur

18.04.2024

FHA-Food & Beverage – największe targi F&B w Singapurze – odbędą się w dniach 23-26 kwietnia. Organizatorzy spodziewają się ponad 60.000 uczestników. W 70 międzynarodowych pawilonach swoje wystawy zaprezentują producenci żywności z 50 krajów. Nie zabraknie stoisk reprezentujących kraje Unii Europejskiej, w wśród nich przestrzeni pod hasłem „Taste Europe!”, w której spotkać będzie można naszych reprezentantów.

Ultimate Meat Challenge – to hasło tegorocznych targów, w które znakomicie wpisuje się „Taste Europe!” - kampania promująca trzy rodzaje produktów z krajów Unii Europejskiej. Program tej promocji, przygotowanej m.in. przez  SRW RP, adresowany jest do tych konsumentów, którzy stawiają na bioróżnorodność, niepowtarzalność aromatu i smaku, innowacyjne spojrzenie na znane składniki, które można łączyć po nowemu.

W programie prezentacji znajduje się między innymi alternatywa europejskiego lunch boxu, w którym można zamknąć posiłek złożony z wołowiny i jabłka lub wieprzowiny i jabłka - w postaci aromatycznego dania mięsnego. Takie między innymi będą propozycje znakomitych kucharzy, którzy każdego targowego dnia będą przygotowywali kulinarne show z lunch boxem w roli głównej. Każdy pokaz zakończy serwowanie potraw.

Nietuzinkowy smak mięsno-owocowych kompozycji lunch boxu to nie tylko efekt talentu kucharzy, którzy stawiają na innowacyjne rozwiązania. To przede wszystkim smak produktów z krajów Unii Europejskiej. Realizatorzy kampanii promocyjnej „Taste Europe!”, która trafi w ciągu trzech lat do Japonii, Singapuru i Wietnamu, wybrali do prezentacji świeżą, schłodzoną i mrożoną wołowinę oraz wieprzowinę, a także jabłka i przetwory z tych owoców. Biorąc udział w międzynarodowych targach spożywczych chcą udowodnić, że te europejskie produkty, pochodzące z Polski, charakteryzuje wysoka jakość oraz  wyjątkowe walory smakowe i odżywcze, które wynikają nie tylko w łączeniu tradycyjnych i nowatorskich metod produkcji, ale przede wszystkim jej bezpieczeństwa na każdym etapie od pola do stołu.

Autorem programu „Taste Europe!” jest Konsorcjum, które tworzą dwie organizacje branżowe z Polski: Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP oraz Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw.

Jeśli w planach macie wizytę  na FHA-Food & Beverage w Singapurze to - do zobaczenia także na stoisku „Taste Europe!” 

BS

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.