Po raz piąty w Hotelu Cukrownia Żnin odbywa się Forum Mięsne Technologie. Konferencja technologiczno-techniczna, dedykowana jest polskiej branży mięsnej i drobiarskiej, odbywa się od 28 października, a zakończy 30 października.
Tematem przewodnim jest zwiększenie rentowności procesowej, produkcyjnej i energetycznej firm. Zaplanowano aż 40 prelekcji eksperckich oraz 4 panele tematyczne z zakresu innowacji technologicznych, bezpieczeństwa energetycznego i optymalizacji kosztów, wpływu nowoczesnych technologii na rentowność produkcji oraz prawa i dotacji.
W ramach Forum odbywają się targi technologiczne z udziałem ponad 70 firm. Zwieńczeniem wydarzenia będzie Gala ORŁY 2025, podczas której wręczone zostaną wyróżnienia dla firm i osób, wyznaczających kierunki rozwoju branży.
Drugiego dnia Forum (29 października, środa) w godzinach popołudniowych przewidziano debatę pod hasłem: „Korzyści, szanse i zagrożenia dla branży mięsnej. Co nas czeka w najbliższej przyszłości?” Uczestnikiem debaty będzie między innymi Łukasz Wielgat, wiceprezes Stowarzyszenia Rzeźników i Wędliniarzy RP, które jest jednym z patronów honorowych Forum. Z przyjemnością informujemy, że uczestnicy wydarzenia będą mogli skosztować wyjątkowych w smaku i jakości wyrobów wędliniarskich z Masarni Zawistowski - członkowskiej firmy SRW RP.
Zainteresowanym programem i przebiegiem Forum Mięsne Technologie odsyłamy na stronę
https://www.spozywczetechnologie.pl/forum
| Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej |
|
|---|---|
| ul. Miodowa 14 00-246 Warszawa |
|
| +48 22 6350184 507-130-369 |
|
| biuro@srw.org.pl |