WĘDZONKI

Szanowni Państwo,

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy RP posiada receptury i instrukcje produkcji poszczególnych produktów mięsnych. Po udostępnienie danej receptury zapraszamy do kontaktu z biurem Stowarzyszenia pod adresem e-mail: biuro.srwrp@gmail.com

Lista receptur:

  1. Szynka z kością wędzona 

  1. Szynka tylna sznurowana wędzona (z części szynki) 

  1. Szynka tylna sznurowana wędzona (z całej szynki lub z części szynki) 

  1. Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z części łopatki) 

  1. Szynka przednia bez kości sznurowana wędzona (z całej łopatki) 

  1. Szynka tylna gotowana sznurowana  

  1. Szynka tylna gotowana prasowana 

  1. Szynka tylna gotowana sznurowana w pęcherzu  

  1. Szynka przednia bez kości gotowana sznurowana lub prasowana 

  1. Ogonówka wędzona  

  1. Bekon wędzony (środkowy) 

  1. Bekon zwijany gotowany (środkowy) 

  1. Szynka cielęca gotowana 

  1. Rolada cielęca gotowana 

  1. Rolada schabowa gotowana  

  1. Schab polski pieczony 

  1. Polędwica wędzona 

  1. Polędwica łososiowa 

  1. Polędwiczka wieprzowa pieczona  

  1. Baleron wędzony 

  1. Baleron gotowany 

  1. Ozór wołowy wędzony 

  1. Ozór wołowy gotowany 

  1. Golonka wędzona 

  1. Żeberka wędzone 

  1. Boczek wędzony 

  1. Boczek gotowany 

  1. Słonina wędzona 

  1. Słonina paprykowana 

  1. Podgardle wędzone 

  1. Nóżki wieprzowe wędzone 

Dane Adresowe

Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy
Rzeczypospolitej Polskiej
ul. Miodowa 14
00-246 Warszawa
+48 22 6350184
507-130-369
biuro@srw.org.pl

W celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w ramach naszego serwisu stosujemy pliki cookies. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Jeśli nie wyrażają Państwo zgody, uprzejmie prosimy o dokonanie stosownych zmian w ustawieniach przeglądarki internetowej.